011/ 451 90 21 vrticmirijevo@gmail.com

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku.

Mnogi se odlučuju na zajednički porodični odmor, na kome će imati prilike da se opuste i posvete više vremena sebi i svojim mališanima. Pitanje koje se nameće roditeljima koji imaju malu decu, vrtićkog ili predškolskog uzrasta je gde je najbolje porodično letovati i na šta sve treba obratiti pažnju kako bi odmor protekao najbolje moguće. Prilikom odabira destinacije važno je imati u vidu nekoliko bitnih faktora:

 •  Mirna mesta.
  Na kojima nema previše gužve, buke i burnog noćnog života su bolji izbor od previše bučnih i atraktivnih destinacija.
 •  Važno je da mesto u koje idete ima plažu koja će odgovarati maloj deci.
  Najbolje peščanu plažu sa dugim plićakom i čistim morem u kome mala deca mogu da se bezbedno igraju.
 •  Smeštaj bi trebao biti u relativnoj blizini plaže, kako biste izbegli dugo pešačenje po suncu.
 • Mesta koja imaju zanimljive sadržaje za decu.
  Dobro je da mesto bude mirno, ali da ima sadržaja za decu poput igrališta, parkova ili dečijih tobogana koji će Vašim mališanima biti zanimljivi i ispuniti im dodatno vreme.
 • Ukoliko Vam to dozvoljavaju mogućnosti, dobar izbor mogu biti i tzv. “baby friendly” hoteli. To su hoteli čije su usluge prilagođene maloj deci, obično sadrže dečije bazene, animatore, igrališta, ogradice i druge sadržaje u kojima će mališani uživati.
 • Lekari u blizini.
  Iako ćete svakako ,,nositi apoteku“ sa sobom obavezno se informišite da li ima lekara u samom mestu u koje idete, za slučaj da Vam nešto hitno zatreba.
 • Utisci.
  Takođe je dobro pre puta raspitati se i pročitati utiske drugih porodica koje su letovale sa decom na određenoj destinaciji, kako biste ukoliko negde idete prvi put imali predstavu šta možete da očekujete.

Izvor: www.mojedete.rs