011/ 451 90 21 vrticmirijevo@gmail.com

Provodite kvalitetno vreme sa svojom decom

Moderan način života, velike poslovne obaveze, previše užurban ritam, često ostavljaju malo vremena koje roditelji mogu kvalitetno da provedu sa svojim mališanima. I baš zato su praznici idealno vreme koje možete provesti sa članovima svoje porodice, pogotovo sa svojom decom. Mala deca, predškolci i osnovci nižih razreda jedva čekaju priliku da provedu vreme sa roditeljima kod kuće i da roditelji, za promenu, imaju vremena da veći deo dana usmere na njih, njihove želje i potrebe. Deca će uživati da se sa roditeljima igraju kod kuće, da zajedno pogledaju film, da izađu u šetnju po kraju. Nije im potrebno organizovati 

nikakve spektakularne događaje, važno je da budu pored roditelja i do vreme bude ispunjeno zajedničkim uživanjem u jednostavnim i poznatim stvarima.

Praznici pomažu u smanjivanju nivoa stresa

Kroz raznorazne zajedničke aktivnosti članovi porodice imaju priliku da zajednički stvore uspomene koje će dugo pamtiti budući da su za vreme praznika najviše upućeni jedni na druge, kao i da nauče nešto više o samoj tradiciji i običajima. Praznici pružaju priliku za učenje novih stvari, za usvajanje novih načina ponašanja, ali nam pomaže i da smanjimo nivo svakodnevnog stresa i da se, samim tim, lakše nosimo sa svakodnevnim problemima. Na ovaj način veze između roditelja i dece će biti čvršće, porodica rasterećenija, a članovi spremniji na kompromisna rešenja što ima dugoročne pozitivne efekte na celu porodicu.

Izvor: www.odmorsadecom.com