011/ 451 90 21 vrticmirijevo@gmail.com

Letnji raspust pozitivno utiče na mališane.

Letnji raspust, kao i letnji odmori ili pauze u toku pohađanju vrtića ili škole mogu blagotvorno uticati na Vaše mališane, jer doprinose provođenju opuštenijeg i kvalitetnijeg vremena sa porodicom. Kako bi to vreme bilo što bolje iskorišćeno važno je unapred isplanirati aktivnosti tokom raspusta uzimajući u obzir i želje dece. Najbolje je da razgovarate sa vašim mališanima i pitate ih šta je ono što bi oni želeli da rade, koje ih aktivnosti posebno zanimaju. Neke od mogućnosti su pohađanje različitih kampova, letnjih radionica, kurseva, zajednički odlazak u prirodu ili na bazen. Često se 

dešava da roditelji strahuju da će se pauze negativno odraziti na disciplinu dece ili da će se ,,ulenjiti”.  Važno je znati da se to ne mora desiti ako se vreme upotpuni korisnim sadržajima, zajedničkim šetnjama, izletima, čitanjem dečijih knjiga, gledanjem emisija za decu i slično. Ukoliko imate rodbinu ili prijatelje koji takođe imaju malu decu, možete organizovati zajedničko čuvanje ili druženje sa drugom decom.

Važno je znati da ne morate da se trudite da organizujete svaki slobodan trenutak. 

Deca treba da imaju i slobodnog prostora za igru i mogućnost da sama otkriju neka svoja interesovanja, a mališanima će svakako prijati zajedničko vreme provedeno sa roditeljima ili drugim bliskim članovima porodice.

Izvor: https://www.yumama.com